Antena 3 CNN Externe Mediciniştii din SUA şi Marea Britanie organizează slujbe în memoria cadavrelor pe care învaţă

Mediciniştii din SUA şi Marea Britanie organizează slujbe în memoria cadavrelor pe care învaţă

Mediciniştii din SUA şi Marea Britanie organizează slujbe în memoria cadavrelor pe care învaţă
Sursa foto: Foto: moreintelligentlife.com
21 Oct 2010   •   14:13

Mediciniştii americani şi cei englezi onorează cadavrele pe care studiază prin organizarea unor slujbe în memoria acestora. Potrivit site-ului moreintelligentlife.com, aceste ceremonii au devenit o practică obişnuită în SUA şi Marea Britanie.

Studenţii de la facultăţile de medicină participă la aceste ceremonii, în scopul de a-şi arăta recunoştiinţa faţă de persoana care şi-a donat trupul pentru ca ei să poată învăţa.

„Slujbele sunt o cale pentru a le mulţumi donatorilor, dar şi familiilor lor pentru acest cadou extraordinar. De multe ori, ceremoniile sunt un prilej pentru ca studenţii să se gândească la moarte, o parte inevitabilă a profesiei în care ei intră", este de părere Kurt Gilliland, consilier pentru studenţii din primul an de la Universitatea „Carolina de Nord", SUA.

O astfel de ceremonie a avut loc anul trecut, la Universitatea „Carolina de Nord". Mai mult de 100 de persoane s-au adunat într-o sală de ceremonii şi au ascultat un recital muzical, discursuri şi poezii scrise pentru decedaţi.

 




 

×
Subiecte în articol: cadavre SUA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close