Antena 3 Externe Medvedev anunţă extinderea prezenţei armetei ruse în oceanele lumii

Medvedev anunţă extinderea prezenţei armetei ruse în oceanele lumii

17 Noi 2009   •   19:07
Medvedev anunţă extinderea prezenţei armetei ruse în oceanele lumii
Sursa foto: Piotr Veliki medvedev

Rusia intenţionează să-şi extindă prezenţa maritimă militară şi o va face în mod regulat, iar, pentru asta, trebuie să fie pregătită şi capabilă să lupte, a declarat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, la bordul unei nave ruse de război, la Singapore, unde a participat la summitul Asia-Pacific.
Rusia a anunţat în 2007 că Marina a reluat şi va construi o prezenţă constantă în oceanele lumii.
Întrebat de echipajul de pe bordul crucişătorului Variag dacă prezenţa rusă va fi crescută şi mai mult, Medvedev a subliniat ?Da, este preconizată extinderea prezenţei?.
Moscova a contribuit recent cu nave de război la eforturile internaţionale contra piraţilor somalezi. De asemenea, flota rusă de război a participat la exerciţii militare cu India şi Venezuela anul trecut.
"Rusia poate considera că este o adevărată putere maritimă militară numai dacă are o flotă adevărată, capabilă să rezolve sarcini de luptă şi de antrenament în diverse zone ale planetei", a subliniat Medvedev. "Pentru a fi prezenţi în diferite regiuni, trebuie să fim pregătiţi şi capabili să luptăm".
Un tur de anul trecut în Mediterana, Caraibe, Atlanticul de Sud şi Oceanul Indian a unei flotile conduse de crucişătorul Piotr Veliki a fost salutată ca fiind revenirea Rusiei la scară globală.
În septembrie 2008, Rusia era în discuţii cu Siria pentru a transforma portul Tartus în bază permanentă pentru flota militară rusă în Orientul Mijlociu.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close