Antena 3 CNN Externe Medvedev anunţă extinderea prezenţei armetei ruse în oceanele lumii

Medvedev anunţă extinderea prezenţei armetei ruse în oceanele lumii

Medvedev anunţă extinderea prezenţei armetei ruse în oceanele lumii
Sursa foto: Piotr Veliki medvedev
17 Noi 2009   •   19:07

Rusia intenţionează să-şi extindă prezenţa maritimă militară şi o va face în mod regulat, iar, pentru asta, trebuie să fie pregătită şi capabilă să lupte, a declarat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, la bordul unei nave ruse de război, la Singapore, unde a participat la summitul Asia-Pacific.
Rusia a anunţat în 2007 că Marina a reluat şi va construi o prezenţă constantă în oceanele lumii.
Întrebat de echipajul de pe bordul crucişătorului Variag dacă prezenţa rusă va fi crescută şi mai mult, Medvedev a subliniat ?Da, este preconizată extinderea prezenţei?.
Moscova a contribuit recent cu nave de război la eforturile internaţionale contra piraţilor somalezi. De asemenea, flota rusă de război a participat la exerciţii militare cu India şi Venezuela anul trecut.
"Rusia poate considera că este o adevărată putere maritimă militară numai dacă are o flotă adevărată, capabilă să rezolve sarcini de luptă şi de antrenament în diverse zone ale planetei", a subliniat Medvedev. "Pentru a fi prezenţi în diferite regiuni, trebuie să fim pregătiţi şi capabili să luptăm".
Un tur de anul trecut în Mediterana, Caraibe, Atlanticul de Sud şi Oceanul Indian a unei flotile conduse de crucişătorul Piotr Veliki a fost salutată ca fiind revenirea Rusiei la scară globală.
În septembrie 2008, Rusia era în discuţii cu Siria pentru a transforma portul Tartus în bază permanentă pentru flota militară rusă în Orientul Mijlociu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Flota rusã Dmitri Medvedev
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close