Antena 3 CNN Externe Medvedev avertizează SUA: Rusia riscă revenirea la Războiul Rece, în lipsa unui acord referitor la scutul antirachetă

Medvedev avertizează SUA: Rusia riscă revenirea la Războiul Rece, în lipsa unui acord referitor la scutul antirachetă

Medvedev avertizează SUA: Rusia riscă revenirea la Războiul Rece, în lipsa unui acord referitor la scutul antirachetă
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Mai 2011   •   13:26
Preşedintele Dmitri Medvedev a avertizat miercuri că Rusia ar putea renunţa la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu Statele Unite. Pe un ton ferm, liderul rus a precizat că riscă revenirea la Războiul Rece, dacă în viitorul apropiat nu va fi semnat un acord cu privire la scutul american antirachetă, informează AFP.

Medvedev a mai declarat că
Rusia îşi va spori capabilităţile nucleare, în cazul în care NATO refuză să coopereze cu Moscova în proiectul unui sistem de apărare în Europa.

"Sper ca ei (NATO) să dea curs problemelor propuse de preşedintele Barack Obama şi de mine, şi vom putea să creăm un model de apărare antirachetă", a declarat Medvedev.

"Dacă nu, atunci va trebui să luăm măsuri, vom fi obligaţi să forţăm dezvoltarea potenţialului nostru nuclear", a insistat preşedintele rus.


"Ar fi un scenariu foarte prost. Acest scenariu ne va duce înapoi, în era Războiului Rece", a mai spus liderul de la Moscova.

Medvedev a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă de amploare, transmisă de televiziunile ruseşti şi organizată la Centrul de inovare Skolkovo, de la periferia Moscovei.

Peste 800 de jurnalişti acreditaţi din Rusia şi din alte ţări participă conferinţa de presă a preşedintelui rus.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close