Antena 3 CNN Externe Medvedev: NATO vine la graniţă, dar Rusia se va înarma masiv

Medvedev: NATO vine la graniţă, dar Rusia se va înarma masiv

Medvedev: NATO vine la graniţă, dar Rusia se va înarma masiv
Sursa foto: dmitri medvedev
18 Mar 2009   •   05:16

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev a declarat în cadrul unei întâlniri la ministerul Apărării de la Moscova că NATO continuă tentativele sale de extindere a infrastructurii militare spre graniţele Rusiei.

?O analiză a situaţiei militare şi politice din lume arată că în câteva regiunie rămâne un potenţial serios de conflicte?, a completat liderul de la Kremlin. Potrivit acestuia, încă există ameninţarea terorismului internaţional şi a urgenţelor locale

?Toate acestea impun modernizarea forţelor armate, pentru a le da o nouă perspectivă, indiferent de dificultăţile financiare?.

Acsta a subliniat că o reînarmare completă va începe în 2011, ce va include armata şi marina. El a făcut referire la modernizarea trupelor , în special a forţelor nucleare.
Consiliul de securitate al Rusiei va realiza o strategie pentru perioada până în 2020.
Medvedev le-a declarat militarilor că războiul de anul trecut cu Georgia a evideţiat unele probleme ce trebuie soluţionate imediat, printre care livrarea de anumite arme sau mijloacele de comunicare. De asemenea, consideră că numărul de exerciţii militare este mult prea mic, şi nu ar trebui să se facă probleme din pricina cheltuielilor.
Vorbind de personalul militar, preşedintele rus arăta că în acest an, statul va cumpăra 40.000 de apartamente pentru militari şi va constrReînarmarea "la scară mare" a Rusiei, anunţată de preşedintele Dmitri Medvedev, nu constituie o ameninţare pentru Statele Unite, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell, relatează AFP.

"Rusia este o ţară suverană şi independentă, are dreptul de a se dota cu o autoapărare solidă şi nu am auzit nicio alarmă în această clădire cu privire la intenţia rusă de a-şi consolida capacităţile militare", a declarat el.

Morrell a făcut declaraţia în replică la anunţul preşedintelui rus, care a spus că "în 2011 va începe reînarmarea la scară mare"şi case noi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dimitri Medvedev Rusia Kremlin Armata rusa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close