Antena 3 CNN Externe Medvedev: "Nu există nicio bază temeinică pentru un nou RĂZBOI RECE"

Medvedev: "Nu există nicio bază temeinică pentru un nou RĂZBOI RECE"

Medvedev: "Nu există nicio bază temeinică pentru un nou RĂZBOI RECE"
26 Feb 2013   •   12:35

Nu există un Război Rece în relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite şi nu există vreo bază temeinică pentru provocarea unui astfel de rivalitaţi extreme.
"Dar relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat periodic", a declarat primul ministru rus, Dmitry Medvedev, într-un interviu pentru postul tv brazilian Globo şi preluat de Vedomosti.ru.

Premierul de la Moscova este de părere că o eventuală răcire a relaţiilor cu SUA depinde foarte mult "de administraţia de la putere, de echipele de management de la comanda statului şi de poziţia legislatorilor"

"Dar nu există niciun motiv major pentru izbucnirea unui nou Război Rece, dimpotrivă acum suntem dispuşi să rezolvăm diverse sarcini, pe care le şi abordăm", a subliniat oficialul rus, exprimîndu-şi convingerea că Legea Magnitski, adoptată de Legislativul SUA, este un pas care nu reflectă principiile relaţiilor bilaterale dintre Moscova şi Washington.

În afara problemei privind amplasarea scutului antirachetă american în Europa, asupra cărora Rusia şi SUA se situează pe poziţii divergente, relaţiile dintre cele două mari puteri s-au deteriorat recent în urma unei măsuri legislative, luate de Congresul american, Actul Magnitski, care include pe lista neagră a vizelor de intrare în SUA cîteva zeci de funcţionari ruşi, inclusiv de rang înalt, acuzaţi de fondul de investiţii Hermitage Capital că ar fi responsabili de moartea în detenţie a avocatului rus Serghei Magnitski.

Răspunsul Rusiei nu s-a lăsat prea mult aşteptat şi Duma de Stat a adoptat o lege privind interzicerea adopţiei copiilor ruşi de către cetăţeni americani.
Această reglementare a provocat persecutarea mai multor organizaţii neguvernamentale, de pe teritoriul Federaţiei Ruse, care primesc finanţare din Occident, în special din SUA.

×
Subiecte în articol: SUA Moscova washington Razboi Rece
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close