Antena 3 CNN Externe Medvedev ordonă sporirea măsurilor de securitate: Cei responsabili de atac vor fi urmăriţi şi pedepsiţi

Medvedev ordonă sporirea măsurilor de securitate: Cei responsabili de atac vor fi urmăriţi şi pedepsiţi

Medvedev ordonă sporirea măsurilor de securitate: Cei responsabili de atac vor fi urmăriţi şi pedepsiţi
Sursa foto: Foto: Ria Novosti
24 Ian 2011   •   17:42

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat, luni, sporirea măsurilor de securitate pe toate aeroporturile din ţară, după atentatul sinucigaş care a avut loc în aceeaşi zi pe principalul aeroport din Moscova, Domodedovo, în urma căruia au murit, conform primelor informaţii, 31 de persoane, iar 130 au fost rănite, relatează Ria Novosti, în ediţia electronică. De asemenea, Medvedev a declarat că cei responsabili de atac vor fi urmăriţi şi pedepsiţi, relatează BBC, care citează Reuters.

„Este necesar să creştem securitatea în toate aeroporturile, staţiile de tren şi alte mijloace de transport. Îţi ordon ţie, ministrul Transporturilor Igor Levitin, împreună cu ministrul de Interne Rashid Nurgaliyev, să demaraţi proceduri relevante în cooperare cu Serviciul de Securitate Federal”, a declarat Medvedev, în cadrul unei reuniuni de urgenţă.

Un atentat sinucigaş a avut loc, luni, la Domodedovo, cel mai mare aeroport din Moscova. Din primele informaţii, 31 de oameni au fost ucişi în urma detonării unei încărcături explozive, şi 130 au fost răniţi, conform Ministerului rus al Sănătăţii Publice, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Atentatul a fost comis în aripa de est a aerportului, la 15:30 ora României. Potrivit unei surse din poliţie, citată de agenţia Interfax, explozia s-a produs în zona de sosire a zborurilor internaţionale, şi a fost provocată de un atentat sinucigaş. Puterea exploziei echivalează cu cinci kilograme de TNT, iar atacatorul se afla printre persoanele care aşteptau călătorii sosiţi cu zboruri internaţionale, potrivit Mediafax, care citează presa rusă.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev atentat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close