Antena 3 CNN Externe Medvedev: Rusia nu va folosi baza din Ucraina pentru a susţine războaie

Medvedev: Rusia nu va folosi baza din Ucraina pentru a susţine războaie

Medvedev: Rusia nu va folosi baza din Ucraina pentru a susţine războaie
Sursa foto: medvedev
19 Mai 2010   •   21:03

Rusia nu are intenţia de a folosi baza navală din Ucraina pentru a efectua atacuri contra altor state, arăta preşedintele rus Dmitri Medvedev .
Ucraina şi Rusia au semnat recent un acord prin care se extinde închirierea bazei navale pentru Flota rusă la Marea Neagră din portul ucrainean Sevastopol pentru încă 25 de ani, după ce actualul contract expiră în 2017.
Navele militare din Sevastopol au fost folosite la instituirea unei blocade a coastei georgiene în timpul scurtului război dintre Rusia şi Georgia pe marginea republicii separatiste georgiene Osetia de Sud în august 2008.
Răspunzând unei întrebări pusă de un student de la Universitatea din Kiev despre posibilitatea folosirii bazei pentru a susţine un război contra vecinilor Rusiei, Medvedev declara: "Rusia nu o va face. Suntem un stat paşnic."
El arăta că sistemul de relaţii internaţionale, ce include obligaţiile Rusiei conform convenţiilor internaţionale şi Acordurilor de la Helsinki 1975, reprezintă cele mai bune garanţii de prevenire a agresiunii între state.
"Am sfida legea internaţională? Cu siguranţă că nu, deoarece nu este în interesul Rusiei," arăta liderul rus.
Medvedev a reiterat că prezenţa Flotei ruse la Marea Neagră la Sevastopol este importantă nu numai pentru Rusia, ci şi pentru Ucraina, Europa şi NATO deoarece asigură stabilitatea şi securitate în regiune.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Flota rusã
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close