Antena 3 CNN Externe Medvedev: Rusia nu va îngenunchea în faţa terorismului

Medvedev: Rusia nu va îngenunchea în faţa terorismului

Medvedev: Rusia nu va îngenunchea în faţa terorismului
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
27 Ian 2011   •   10:29

Rusia nu va îngenunchea în faţa terorismului, ci va lupta pentru combaterea lui. Acesta a fost mesajul transmis de liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, în cadrul Formului economic mondial de la Davos. Înainte să ajungă însă la forum, el a dat afară primele persoane considerate responsabile de atentat.

Forumul economic de la Davos a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor. Dmitri Medvedev a ţinut apoi un discurs în care a promis că Rusia nu se va lăsa îngenuncheată de terorişti.

"Durerea provocată de pierderea vieţilor omeneşti va rămâne în inimile noastre mult timp. Dar ceea ce s-a întâmplat n-a făcut decât să ne întărească determinarea de a lupta eficient împotriva terorismului internaţional", a spus Medvedev.

Acelaşi mesaj a venit şi din partea premierului Vladimir Putin.

"N-am nici o îndoială că acest caz va fi rezolvat iar pedepsele sunt inevitabile. Principala misiune a guvernului acum e să acorde sprijin familiilor celor morţi şi răniţi", a spus prim-ministrul rus.

Până la prinderea făptaşilor, ruşii îşi fac curat în propria ogradă. Dmitri Medvedev a cerut înlăturarea unui oficial responsabil de securitatea transporturilor şi a anunţat că vor veni şi alte concedieri.

Pe străzi, oamenii sunt furioşi după ce presa de la Moscova a aflat că autorităţile fuseseră avertizate de iminenţa unui atentat terorist încă de anul trecut. Martorii atentatului nu contenesc să povestească ororile pe care le-au văzut.

Atentatul de luni, de pe aeroportul Domodedovo, a ucis 35 de oameni şi a rănit peste 180. A fost comis de o femeie kamikaze, membră a unei grupări teroriste din caucaz. Ea a detonat o încărcătură explozibilă, în terminalul sosiri din aeroport.

Întreaga comunitate internaţională a condamnat atacul şi s-a oferit să ajute Rusia la anchetă.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close