Antena 3 CNN Externe Medvedev: Rusia va evalua scutul antirachetă al SUA din perspectiva securităţii naţionale

Medvedev: Rusia va evalua scutul antirachetă al SUA din perspectiva securităţii naţionale

Medvedev: Rusia va evalua scutul antirachetă al SUA din perspectiva securităţii naţionale
Sursa foto: dmitri medvedev
20 Oct 2009   •   13:38

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova va evalua planul revizuit de apărare antirachetă american din Europa de Est din perspectiva securităţii naţionale a Rusiei.

Experţii ruşi vor discuta în detaliu despre scutul american şi vor avea în vedere interesele securităţii naţionale ale Rusiei, declara Medvedev pentru ziarul sârb Vecernie Novosti, înainte de vizitarea Serbiei.

În ce priveşte reducerea arsenalului nuclear, Medvedev declara că Rusia face eforturi să se ajungă la un acord până la finele anului.

Rusia insistă ca armele nucleare să nu fie folosite, dar admite că acestea au păstrat stabilitatea strategică globală şi securitatea în ultimele decenii.


Rusia crede că este necesar să se păstreze un echilibru strategic cu SUA şi va păsra arsenalul său nuclear la cel mai scăzut nivel pentru ca Rusia şi aliaţii săi să fie în siguranţă.

Rusia insistă pentru o legătură între un acord de reducere a arsenalului nuclear cu scutul antirachetă american. Luna trecută, preşedintele american Barack Obama a anunţat că Washington va abandona planul de apărare antirachetă al epocii Bush pentru a iniţia "o abordare adaptivă, în faze " în Europa de Est.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close