Antena 3 CNN Externe Medvedev şi Putin vor „lichidarea” teroriştilor din spatele atentatului de la Moscova

Medvedev şi Putin vor „lichidarea” teroriştilor din spatele atentatului de la Moscova

Medvedev şi Putin vor „lichidarea” teroriştilor din spatele atentatului de la Moscova
25 Ian 2011   •   20:08

Rusia strânge rândurile. După atacul terorist de luni în care 35 de oameni au murit, măsurile de securitate au fost instaurate în toată ţara. Iar răspunsul Kremlinului este pe măsura atacului: Medvedev şi Putin vorbesc despre lichidarea teroriştilor, nicidecum de judecarea lor.

Declaraţie şoc a preşedintelui Dmitri Medvedev. În spatele ei, sunt însă atacuri sângeroase şi un război fără sfârşit - cel dintre Moscova şi rebelii din Caucazul de Nord.

Aceasta este imaginea pe care Kremlinul vrea să o vândă iar ruşii nu au nimic împotrivă. Femeia care s-a aruncat în aer pe aeroport ar face parte din mişcarea Emiratul Caucazului - care operează în cele mai fierbinţi zone ale fostei URSS: Cecenia, Daghestan şi Osetia de Nord. Despre grupare se ştie că este moştenitoarea ideilor defunctului şef al cecenilor rebeli, Şamil Basaiev, autorul celor mai crunte lovituri teroriste din Rusia. Gruparea este la a doua lovitură de mare amploare: anul trecut au ucis 40 de oameni într-un atentat la metroul din Moscova.

 


Oamenii sunt extrem de tensionaţi, mai ales că atacul a avut loc în zona de sosiri a aeroportului, una extrem de vulnerabilă în orice aeroport. Şi, da, există această senzaţie de nesiguranţă cu atât mai mult cu cât presa rusă scrie că filtrele de securitate ale aeroportului nu ar fi funcţionat de mai multă vreme. Si românii de la Moscova, câteva sute, se tem să iasă în zonele aglomerate ale oraşului.

Moscova este capitala fricii. Ruşi sau străini, toţi sunt înspăimântaţi că dintr-o clipă în alta, altceva ar putea sări în aer. În gările din Moscova au fost aduşi foarte mulţi poliţişti, câini speciali care detectează bombe.

Capitala Rusiei este acum o fortăreaţă. Străzile sunt împânzite de poliţişti, la intrarea în gări şi în staţiile de metrou sunt filtre, iar arestările curg pe bandă rulantă. Nimeni nu se plânge. frica este prea mare.

 

×
Subiecte în articol: atentat Moscova atentat sinucigas
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close