Antena 3 CNN Externe Medvedev: ”UE va dispărea înainte de a accepta Ucraina”

Medvedev: ”UE va dispărea înainte de a accepta Ucraina”

Potrivit vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, termenul real pentru posibila intrare a Ucrainei în UE nu este mai devreme de jumătatea secolului.

Medvedev: ”UE va dispărea înainte de a accepta Ucraina”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iun 2022   •   12:46

Admiterea Ucrainei în Uniunea Europeană este cu adevărat posibilă abia până la jumătatea secolului, iar până în acest moment asociația însăși ar putea să dispară a spus Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În opinia sa, situația cu admiterea Ucrainei în Uniunea Europeană este asemănătoare construcției comunismului în URSS: nu este menționată data implementării acestor planuri, dar sunt date multe condiții abstracte neverificabile. Verificarea lor obiectivă este imposibilă, a continuat Medvedev: vor fi verificate timp de zeci de ani, de noi generații de lideri ai UE la fel. Prin urmare, a declarat politicianul, „termenul real este mijlocul secolului, nu mai devreme”.

„Dacă UE va dispărea până la ora asta? E înfricoșător să te gândești ce scandal va fi, pentru că ce sacrificii s-au făcut pe altarul aderării la UE și ce înșelăciune a așteptărilor nefericiților Ucraineni?”.

Explicând comparația cu URSS, adjunctul șefului Consiliului de Securitate a amintit că în cea mai recentă versiune a Programului PCUS, adoptată în 1961, se spunea: „Partidul proclamă solemn: actuala generație de popor sovietic va trăi sub comunism! Au trecut anii. Noi, școlari ai anilor '70, așteptam cu toții instalarea comunismului, dar nu, vai, nu s-a întâmplat. Uniunea Sovietică s-a prăbușit, PCUS a fost lichidat".

Medvedev a adăugat că „situația legată de apariția fericirii globale în Uniune” îi amintește de „încantațiile făcute de Comisia Europeană cu privire la candidatura pentru Ucraina”. "Păi, au promis. Exact, au promis. Mai mult, u promis doar oMica Rusie, nici măcar Georgia (aș fi jignit dacă aș fi ei, ca să nu mai zic de Turcia).

"Dar situația poate fi la fel ca soarta URSS. Comunismul poate ar fi venit dacă Uniunea însăși ar fi supraviețuit. Și Uniunea, din păcate, a murit. Înțelegi la ce fac aluzie?" – a rezumat Medvedev.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Dmitri Medvedev
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close