Antena 3 CNN Externe Medvedev va prezenta componenţa noului guvern rus, pe 15 mai

Medvedev va prezenta componenţa noului guvern rus, pe 15 mai

Medvedev va prezenta componenţa noului guvern rus, pe 15 mai
Sursa foto: Foto: epochtimes-romania.com
de M.Z.    |    11 Mai 2012   •   16:50

Premierul rus Dmitri Medvedev îi va prezenta propunerile sale vizând componenţa noului guvern preşedintelui Vladimir Putin, cel mai probabil pe 15 mai, a precizat vineri Biroul de presă al Executivului, citat de Itar-Tass.

Potrivit legii, prim-ministrul trebuie să-i prezinte şefului statului structura guvernului în cel mult o săptămână de la preluarea atribuţiilor.

Medvedev a fost validat în postul de premier pe 8 mai, la o zi după învestirea lui Putin la preşedinţie.

"În felul acesta, preşedintele va primi propunerile la expirarea termenului de şapte zile, aşa cum prevede legea", a arătat Biroul de presă al Guvernului.

Presa a scris anterior că majoritatea vicepremierilor şi o parte a miniştrilor îşi vor păstra funcţiile şi în noul cabinet Medvedev.

Noul preşedinte rus, Vladimir Putin, nu va participa la summitul ţărilor dezvoltate din grupul G8, care va avea loc pe 18-19 mai în SUA, invocând implicarea sa în consultările pentru formarea guvernului.

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni cu omologul său rus înainte de summitul G20, a anunţat Casa Albă, după o discuţie telefonică între Putin şi Obama.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Vladimir Putin
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close