Antena 3 CNN Externe Melamină, descoperită în ouăle importate de Hong Kong din China

Melamină, descoperită în ouăle importate de Hong Kong din China

Melamină, descoperită în ouăle importate de Hong Kong din China
26 Oct 2008   •   15:49

Melamina, substanţă chimică organică, întrebuinţată la fabricarea unor materiale plastice rezistente, a fost detectată în ouăle importate de către Hong Kong din China, relatează South China Morning Post. Melamina a fost găsită într-o cutie de ouă din regiunea Dalian,în nordul Chinei.
Testele au arătat că ouălele conţineau aproape de două ori limita legală de chimicale, despre care se crede că provin din hrana dată găinilor.
York Chow, minstrul Sănătăţii, a declarat că "testele pentru depistarea melaminei vor fi extinse şi la produsele ce nu conţin lapte, precum mostre de carne". Chan King - ming, profesor biochimist la Universitatea Chineză, a indicat faptul că şi carnea de porc, găină şi inclusiv peştele poate fi de asemenea contaminată, dacă hrana dată acestora conţine melamină.
Melamina a fost în centrul atenţiei încă din luna septembrie, când a fost depistată în laptele praf şi a îmbolnăvit peste 400 de bebeluşi, cauzând moarte a patru dintre ei. Acestă substanţă poate facilita apariţia pietrelor la rinichi şi multe alte probleme renale, mai ales la copii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China hong kong oua
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close