Antena 3 Externe Membri ai Uniunii Jihadului ameninţă Germania cu atacuri teroriste

Membri ai Uniunii Jihadului ameninţă Germania cu atacuri teroriste

28 Ian 2009   •   10:38
Membri ai Uniunii Jihadului ameninţă Germania cu atacuri teroriste
Sursa foto: teroristi

Televiziunea publică germană ARD a anunţat, marţi seară, că Germania este din nou ameninţată cu atacuri teroriste de către membri ai Uniunii Jihadului islamic. Aceştia au înregistrat un filmuleţ de ameninţare la adresa Germaniei, anunţă AFP.
Înregistrarea video prezintă şase membri ai Uniunii Jihadului islamic cu cagule pe faţă şi înarmaţi. Potrivit postului de televiziune ARD, unul dintre islamişti a spus în limba germană că au "pregătit câteva cadouri surpriză forţelor de ocupaţie".
Cel mai probabil, înregistrarea a fost realizată în timpul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza. Membrii Uniunii Jihadului fac referire la situaţia din Gaza în mesajul lor care este adresat direct Guvernului german.
"De peste zece zile lumea priveşte cum musulmanii sunt masacraţi, asasinaţi. Unde sunt SUA? Unde este Merkel şi Guvernul său?", întreabă membrii organizaţiei în timpul înregistrării.
Uniunea Jihadului islamic sau Grupul Jihadului islamic este o grupare islamistă uzbecă care a apărut pe scena germană în septembrie 2007. Atunci, poliţia a dejucat mai multe atentate cu maşină-capcană pe care le pregătiseră membrii acestui grup.
Autorităţile germane au luat în serios mesajul de ameninţare în care sunt anunţate atentate Berlinul la Berlin, Koln şi Bremen.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close