Antena 3 CNN Externe Cel puțin 33 de membri ai ISIS, uciși în ultimele trei zile în raiduri aeriene

Cel puțin 33 de membri ai ISIS, uciși în ultimele trei zile în raiduri aeriene

Cel puțin 33 de membri ai ISIS, uciși în ultimele trei zile în raiduri aeriene
Sursa foto: Foto: www.smh.com.au
18 Noi 2015   •   12:10

Loviturile aeriene lansate de Franța și Rusia în ultimele 72 de ore în nordul Siriei au provocat moartea a 33 de jihadiști ai grupării Stat Islamic (SI), a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

 
"Raidurile avioanelor franceze și ruse de duminică, luni și marți împotriva depozitelor de arme, a barăcilor și a punctelor de control în orașul Raqa și împrejurimile sale au făcut 33 de morți și zeci de răniți în rândurile SI", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
"Numărul mic al persoanelor ucise se explică prin faptul că jihadiștii și-au luat măsuri de precauție. Cei uciși erau gardieni care păzeau depozitele și cazărmile, iar cei mai mulți au fost uciși la punctele de control", a explicat el.
 
În orice caz, a adăugat el, multe familii ale luptătorilor străini au părăsit orașul pentru a se refugia la Mosul, în Irak, un alt bastion al SI.
 
Rusia și Franța și-au intensificat raidurile împotriva Raqa, capitala de facto a SI în Siria, după atentatele sângeroase de la Paris de vineri și atentatul împotriva unui avion rusesc care s-a prăbușit la 31 octombrie în Peninsula egipteană Sinai, toate revendicate de gruparea jihadistă.

×
Subiecte în articol: ISIS raiduri aeriene
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close