Antena 3 CNN Externe Membrii coaliţiei guvernamentale din Grecia, de acord cu noile măsuri de austeritate. Urmează reduceri bugetare de 13 mld euro

Membrii coaliţiei guvernamentale din Grecia, de acord cu noile măsuri de austeritate. Urmează reduceri bugetare de 13 mld euro

Membrii coaliţiei guvernamentale din Grecia, de acord cu noile măsuri de austeritate. Urmează reduceri bugetare de 13 mld euro
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    29 Aug 2012   •   15:53

Liderii celor trei partide din coaliţia guvernamentală din Grecia au căzut de acord asupra reducerilor de peste 13 miliarde de euro la cheltuielile bugetare necesare pentru respectarea angajamentelor asumate faţă de creditorii internaţionali.

"Scenariul de bază a fost finalizat. Au mai rămas una sau două probleme minore, de natură tehnică. Continuăm discuţiile cu reprezentanţii partidelor", a declarat ministrul de Finanţe, Yannis Stournaras, potrivit presei elene, scrie Mediafax.

În cursul zilei de astăzi, Stournaras urmează să aibă discuţii cu reprezentanţii celor trei partide.

Pentru următorii doi ani, guvernul de la Atena încearcă să găsească reduceri ale cheltuielilor de circa 13,5 miliarde de euro. Aceste economii au rolul să aducă deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB în decurs de doi ani.

Întâlnirea de miercuri dintre premierul Samaras cu partenerii săi de coaliţie Fotis Kouvelis şi Evangelos Venizelos a avut loc cu numai câteva zile înaintea unei vizite a delegaţiei creditorilor internaţionali, de săptămâna viitoare.

Reducerea cheltuielilor, pe lângă alte reforme, reprezintă condiţii pentru ca Grecia să primească următoarea tranşă de 31 de miliarde de euro din al doilea program de ajutor de 173 miliarde de euro obţinut din partea Uniunii Europene şi FMI.

Delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene (BCE) va reveni la Atena săptămâna viitoare, pentru a evalua stadiul reformelor. Raportul acestei troici este aşteptat la începutul lunii octombrie, iar miniştrii din Finanţe din zona euro se vor întâlni pe 8 octombrie la Bruxelles pentru a decide dacă vor aproba noua tranşă de ajutor.



×
Subiecte în articol: Grecia masuri de austeritate
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close