Antena 3 CNN Externe Membrii echipajului unui avion, arestaţi după ce au fost prinşi în stare de ebrietate

Membrii echipajului unui avion, arestaţi după ce au fost prinşi în stare de ebrietate

Membrii echipajului unui avion, arestaţi după ce au fost prinşi în stare de ebrietate
11 Aug 2015   •   08:23

Un tribunal norvegian a ordonat luni menținerea în arest a unui pilot și altor trei membri ai echipajului unui avion care au picat testele de alcoolemie pe aeroportul din Oslo în weekend, a anunțat agenția de presă NTB, preluată de Agerpres.

Cei patru cetățeni letoni, angajați de compania cu sediul în Letonia airBaltic pentru un zbor charter cu destinația Creta, au fost arestați sâmbătă după ce poliția a primit un apel anonim și a procedat la teste de alcoolemie.

Pilotul, copilotul și două însoțitoare de zbor au fost reținuți și transportați la spital pentru teste sanguine care să confirme testele de alcoolemie.

Rezultatele testelor au arătat că cei patru aveau o alcoolemie peste limita legală în Norvegia de 0,2 la mie.

Analize de sânge au fost apoi efectuate și rezultatele preliminare au arătat că pilotul avea o alcoolemie de 0,4 la mie în timp ce copilotul 1,2 la mie, a declarat un procuror pentru NTB.

Cei patru au băut vineri, iar pilotul în vârstă de 50 de ani a declarat în fața instanței că "a fost o greșeală ce a ruinat viitorul familiei sale".

Cu toate acestea, el și copilotul, 38 de ani, au făcut apel la decizia tribunalului districtual Nedre Romerike de a fi ținuți în custodie timp de două săptămâni. Procurorul a invocat riscul că ei nu vor mai apărea în așteptarea procesului.

Instanța a dispus o perioadă de arest preventiv de o săptămână pentru cele două însoțitoare de zbor, care au avut o alcoolemie de 0,4 și 0,8 la mie, respectiv.

AirBaltic a anunțat că intenționează sa intensifice măsurile de siguranță, a declarat un purtător de cuvânt la televiziunea letonă.

Cei peste 100 de pasageri afectați de incident au fost transportați cu avionul în Creta de un echipaj de înlocuire.

×
Subiecte în articol: oslo pilot beat ebrietate
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close