Antena 3 CNN Externe Membrii Eurogrup nu au ajuns la niciun acord cu Grecia. Ce spune Angela Merkel

Membrii Eurogrup nu au ajuns la niciun acord cu Grecia. Ce spune Angela Merkel

Membrii Eurogrup nu au ajuns la niciun acord cu Grecia. Ce spune Angela Merkel
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Iun 2015   •   21:13

Miniştrii de Finanţe din statele membre ale zonei euro nu au ajuns la niciun acord cu Grecia. Membrii Eurogrupului însă se pot reuni în orice moment dacă Atena va semnala disponibilitate pentru concesii, cancelarul Angela Merkel exprimând speranţa că se va putea ajunge la o înţelegere.

"Nu există niciun acord în cadrul Eurogrup. Există semnale puternice că Grecia este deschisă la negocieri serioase, iar membrii Eurogrup sunt pregătiţi să se reunească în orice moment", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis. "Eu sunt convinsă că un acord între Grecia şi creditori este încă posibil", a transmis cancelarul german, Angela Merkel, potrivit ziarului italian La Repubblica. "Îmi menţin convingerea că, dacă există voinţă, este posibil. Dacă liderii Grceiei au voinţă, un acord este posibil, dar Grecia trebuie să aplice reformele structurale promise", a spus Merkel.

Ministrul grec al Finanţelor, Yanis Varoufakis, a prezentat joi seară noi propuneri de reforme omologilor săi din zona euro reuniţi în Luxemburg, afirmă un oficial guvernamental grec. "Domnul Varoufakis a prezentat o nouă serie de propuneri", a declarat un funcţionar guvernamental grec. "Propunerile se referă la modalităţi de consolidare bugetară şi la gestionarea pe termen lung a datoriei suverane", a spus oficialul elen. "Nu există veşti-şoc; continuăm negocierile şi suntem deschişi propunerilor", a adăugat el. Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close