Antena 3 CNN Externe Membru al Cabinetului britanic, criticat dur pentru gafe legate de impactul imigraţiei românilor

Membru al Cabinetului britanic, criticat dur pentru gafe legate de impactul imigraţiei românilor

Membru al Cabinetului britanic, criticat dur pentru gafe legate de impactul imigraţiei românilor
Sursa foto: Foto: parliament.uk
20 Ian 2013   •   11:16

Un membru al Cabinetului britanic, Oliver Letwin, a fost dur criticat sâmbătă seara de parlamentari conservatori, după ce a declarat că Guvernul va şti câţi români şi bulgari vor emigra în Marea Britanie abia după ce aceştia vor ajunge în ţară, relatează Daily Mail în pagina online.
   
Acest strateg, cunoscut pentru gafele sale potrivit publicaţiei britanice, a fost criticat după ce a fost întrebat despre impactul probabil produs de imigranţi din cele două state memebre UE după ce aceştia vor obţine dreptul de a locui şi munci în Marea Britanie începând din 2014.
   
"Nu ştiu", a răspuns Letwin, atunci când a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni BBC, dacă este de acord cu o estimare neoficială, potrivit căreia 50.000 de imigranţi din România şi Bulgaria vor sosi anual după anularea restricţiilor impuse celor două ţări. Chestionat mai departe, el a declarat că Guvernul va afla acest lucru abia după sosirea imigranţilor. "Probabil vom şti în cele din urmă, ştim ceea ce vedem", a spus el.
   
Însă declaraţia sa a declanşat furia unor parlamentari conservatori. "Nu este suficient. Avem nevoie de o evaluare urgentă a impactului probabil produs de viitoarea imigrare, nu doar să ne uităm la efectul (acesteia) asupra unor servicii publice vitale", a declarat Priti Patel, un parlamentar din Witham (Essex).
   
Un alt parlamentar conservator, Philip Hollobone, din Kettering (Northants), a apreciat că numărul bulagrilor şi românilor din Marea Britanie ar putea creşte de la 155.000 la 425.000. "Cred că Guvernul are estimări, dar îi este teamă să le publice din cauză că ar alarma publicul", a adăugat el.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close