Antena 3 CNN Externe Mercedes-Benz nu mai exportă în Rusia, după ce mai multe companii occidentale şi-au anunţat deja retragerea de pe piaţa rusă

Mercedes-Benz nu mai exportă în Rusia, după ce mai multe companii occidentale şi-au anunţat deja retragerea de pe piaţa rusă

Marile companii occidentale pleacă din Rusia. Mercedes-Benz şi-a anunțat retragerea de pe piaţa rusească, după BMW, Ford, Apple, Audi și General Motors.

Mercedes-Benz nu mai exportă în Rusia, după ce mai multe companii occidentale şi-au anunţat deja retragerea de pe piaţa rusă
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2022   •   23:05

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat că nu va mai furniza produse pe piața rusă și că își încetează producția în această țară.

„Mercedes-Benz va suspenda exporturile de mașini de pasageri și minivan în Rusia până la o nouă notificare, precum și producția locală în Rusia”, a spus compania într-un comunicat.

De la începutul războiului din Ucraina, mai multe grupuri auto germane și occidentale și-au anunțat deja retragerea de pe piața rusă. 

BMW, Ford, Apple, Audi și General Motors şi-au anunțat marți oprirea temporară a exporturilor sale către Rusia.

"Suntem profund îngrijorați cu privire la invuazia rusească a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din această cauză și ca urmare a violențele. Susținem toate eforturile umanitare de furnizare de ajutor în această criză a refugiaților și facem tot ce putem pentru a sprijini echipele noastre din regiune. Am hotărât un număr de acțiuni ca răspuns la invazie.

Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile în țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate în Rusia. RT și Sputnik nu mai sunt disponibile pe App Store în afara Rusiei. Am oprit inclusiv funcțiile de urmărire a traficului și incidentelor pe Apple Mapps în Ucraina, ca măsură de siguranță și de precauție pentru cetățenii ucraineni.

Vom evalua situația și suntem într-o comunicare constantă cu guvernele afectate de acțiunile pe care le facem. Ne alăturăm tuturor celor care cer să se ajungă la pace”, a comunicat Apple.

Totodată, și Ford își suspendă operațiunile pe piaţa rusească, cu efect imediat, a anunțat marți compania, potrivit Digi24.

"Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare”, au spus reprezentanții Ford.

Producătorul auto german BMW a anunțat, de asemenea, marți, că oprește exporturile în Rusia dar și că își înterupe producția în această țară.

"Având în vedere actuala situație geopolitică, sistăm producția locală în Rusia și exporturile pe piața rusă”, a anunțat BMW.

×
Subiecte în articol: Mercedes-Benz export Rusia razboi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close