Antena 3 CNN Externe Rusia spune că a lichidat 30 de "mercenari din Polonia" în Harkov

Rusia spune că a lichidat 30 de "mercenari din Polonia" în Harkov

Ministerul rus al Apărării a transmis că forțele armate ruse din Ucraina au ucis 30 de "mercenari polonezi" în regiunea Harkov.

Rusia spune că a lichidat 30 de "mercenari din Polonia" în Harkov
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Apr 2022   •   10:48

"În urma unei lovituri, un detașament de mercenari polonezi a fost lichidat de forțele ruse care au lansat rachete la Iziumskoe, în regiunea Harkov. Până la 30 de mercenari polonezi au fost uciși", susține ministerul, într-o declarație citată de agenția France Presse.

Partea ucraineană nu a reacționat imediat la acest anunț însă oficialii de la Kiev au confirmat că rușii au efectuat bombardamente în orașul Harkov.

Mai multe zone rezidențiale din acest al doilea cel mai mare oraș ucrainean au fost supuse tirurilor artileriei ruse, a spus joi Oleg Siniegubov, șeful administrației militare regionale.

"E vorba exclusiv de zone pașnice, fără infrastructură militară", a susținut oficialul ucrainean, care acuză trupele Moscovei că provocată în mod intenționat suferință civililor. 

Siniegubov a mai spus că autoritățile regionale încearcă să realizeze o evacuare organizată la Barvinkove și Lozova, două localități din sudul regiunii Harkov.

Rușii își încearcă norocul în Lugansk

Forțele ruse își concentrează în prezent atacurile în estul Ucrainei, în încercarea de a captura orașele Popasna și Rubijne din regiunea Lugansk, potrivit unei evaluări a situației făcută vineri de armata ucraineană.

Însă trupele ruse nu au reușit să cucerească aceste orașe, se spune într-un raport al Statului Major al armatei ucrainene.

Kievul se așteaptă la o ofensivă rusă pe scară largă în estul Ucrainei, în următoarele zile.

Forțele ucrainene au respins atacuri în opt locuri din regiunile Lugansk şi Doneţk, au distrus câteva tancuri ruse şi un sistem de artilerie în timpul zilei trecute, potrivit raportului citat.

×
Subiecte în articol: mercenari polobnezi Harkov Rusia
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close