Mergea pe o autostradă din Ungaria, când i s-a părut că vede ceva scris în românește pe margine. Când și-a dat seama ce scrie, și-a făcut imediat cruce

15 Noi 2019   •   12:18

Românii care traversează în aceste zile Ungaria, pot avea parte de o surpriză.

Și asta pentru că poliția maghiară a demarat o campanie prin care încearcă să-i facă pe şoferii care transportă maşini second-hand spre România, trazintând Ungaria, să respecte normele internaţionale de circulaţie şi să nu depăşească greutatea maximă admisă.  

“Caravanele-horror” reprezintă un veritabil fenomen cu care poliţiştii din ţara vecină se confruntă. Maşinile şi camionetele care se îndreaptă spre România sunt supraîncărcate şi depăşesc cu mult greutatea maximă admisă.  Cele mai dese situaţii sunt cele în care se aduc în România maşini cumpărate la mâna a doua din occident, care depăşesc cu mult greutatea totală admisă (GTA) înscrisă în documentele vehiculului, scrie Adevărul.

Așa că pe marginea drumului au început să apară bannere cu afișe în limba română. În Ungaria au avut loc mai multe accidente în ultima vreme în care au fost implicați și cetățeni români. 

x close