Antena 3 CNN Externe Merkel, despre planul de pace al lui Poroşenko: Este o bună bază pentru soluţionarea politică a conflictului

Merkel, despre planul de pace al lui Poroşenko: Este o bună bază pentru soluţionarea politică a conflictului

Merkel, despre planul de pace al lui Poroşenko: Este o bună bază pentru soluţionarea politică a conflictului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Iun 2014   •   17:44

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, este de părere că planul de pace dat publicităţii de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, constituie o bună bază pentru o soluţionare politică a conflictului din estul ţării, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, potrivit ITAR-TASS.

"Cancelarul salută declaraţia făcută în ajun de preşedintele Petro Poroşenko privind încetarea focului. Suferinţelor locuitorilor din sud-estul Ucrainei trebuie să li se pună capăt", a subliniat Seibert, potrivit Agerpres.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, "cancelarul federal îndeamnă toate părţile implicate să respecte reconcilierea". "Toate persoanele responsabile politic trebuie să-şi declare sprijinul pentru acest plan", a spus Stefan Seibert.

Cancelarul federal este convins că "acum este timpul să se găsească o soluţie politică pentru criză, iar planul de pace al preşedintelui ucrainean este o bună bază pentru aceasta".

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Petro Porosenko
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close