Antena 3 Externe Merkel: Germania poate rămâne într-o situaţie bună doar dacă Europa îşi va reveni

Merkel: Germania poate rămâne într-o situaţie bună doar dacă Europa îşi va reveni

de G.S.    |    09 Iun 2013   •   18:09
Merkel: Germania poate rămâne într-o situaţie bună doar dacă Europa îşi va reveni
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Cancelarul german Angela Merkel a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să continue implementarea reformelor structurale, apreciind că Germania poate rămane într-o situaţie bună numai dacă economia europeană îşi va reveni.
"De aceea este în interesul Germaniei să facă tot posibilul pentru a se asigura că alte state implementează reforme structurale, că bugetele sunt solide şi că activitatea economică este astfel stimulată", a declarat Merkel, conform Mediafax.
Merkel a lăudat progresele reuşite până în prezent de ţările din regiune, afirmând că guvernele din UE au implementat deja numeroase reforme structurale şi că situaţia generală de pe continent s-a îmbunăţit.
Cancelarul german va candida în luna septembrie pentru un al treilea mandat de patru ani.
Aproximativ 40% din exporturile Germaniei, cea mai mare economie europeană, merg către state din zona euro, iar un total de 60% din exporturile ţării ajung în UE.
Merkel a cerut Uniunii Europene să urmeze intensiv obiectivul de a încheia un acord de liber schimb cu Statele Unite, pentru a promova comerţul bilateral.
În această privinţă, Franţa a cerut ca mandatul de negociere al Comisiei Europene să excludă industria audio-vizualului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close