Antena 3 CNN Externe Merkel: Germania poate rămâne într-o situaţie bună doar dacă Europa îşi va reveni

Merkel: Germania poate rămâne într-o situaţie bună doar dacă Europa îşi va reveni

Merkel: Germania poate rămâne într-o situaţie bună doar dacă Europa îşi va reveni
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Iun 2013   •   18:09
Cancelarul german Angela Merkel a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să continue implementarea reformelor structurale, apreciind că Germania poate rămane într-o situaţie bună numai dacă economia europeană îşi va reveni.
"De aceea este în interesul Germaniei să facă tot posibilul pentru a se asigura că alte state implementează reforme structurale, că bugetele sunt solide şi că activitatea economică este astfel stimulată", a declarat Merkel, conform Mediafax.
Merkel a lăudat progresele reuşite până în prezent de ţările din regiune, afirmând că guvernele din UE au implementat deja numeroase reforme structurale şi că situaţia generală de pe continent s-a îmbunăţit.
Cancelarul german va candida în luna septembrie pentru un al treilea mandat de patru ani.
Aproximativ 40% din exporturile Germaniei, cea mai mare economie europeană, merg către state din zona euro, iar un total de 60% din exporturile ţării ajung în UE.
Merkel a cerut Uniunii Europene să urmeze intensiv obiectivul de a încheia un acord de liber schimb cu Statele Unite, pentru a promova comerţul bilateral.
În această privinţă, Franţa a cerut ca mandatul de negociere al Comisiei Europene să excludă industria audio-vizualului.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close