Antena 3 CNN Externe Merkel îi atacă pe conservatorii britanici

Merkel îi atacă pe conservatorii britanici

Merkel îi atacă pe conservatorii britanici
Sursa foto: angela merkel
11 Mai 2009   •   08:07

Cancelarul german Angela Merkel a lansat un atac subtil la adresa Partidului Conservator din Marea Britanie şi a euroscepticismului lor, acest partid fiind momentan pe primul loc în sondajele de opinie din regat.

? Refuzăm să întindem mâna celor care se opun Tratatatului de la Lisabona, dar, în acelaşi timp vorbesc de lărgire. Aceea care vor mai mult din Europa trebuie să coopereze?, declara Merkel la Berlin la o întâlnire de campanie pentru euro-alegerile din iunie, la care a participat şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy.
Merkel nu a dat nume, dar un parlamentar francez ce a participat la întrunire a declarat că era clar că se referea la liderul conservator David Cameron, şi la ceea ce el a numit euroscepticism ?deranjant?.
Marea Britanie a ratificat Tratatul de la Lisabona, dar Cameron doreşte organizarea unui referendum pe această temă, dacă este ales. În acelaşi timp, el susţine aderarea Turciei la UE, la care Merkel şi Sarkozy se opun.
În plus conservatorii britanici doresc să părăsească, după aceste alegeri, alianţa de centru dreapta din Parlamentul European, ce mai include partidul UMP al lui Sarkozy şi CDU al lui Merkel.
"Angela Merkel are dreptate," a susţinut şi Sarkozy . "Împreună că Angela Merkel dorim o Europă cu instituţii care să îşi merite numele.."
Un sondaj de opinie plasa partidul conservator britanic cu 22 procente în faţa formaţiunii actualului guvern de la Londra. Următoarele alegeri britanice sunt în iunie 2010.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close