Antena 3 CNN Externe Merkel, implicată într-un scandal legat de posibila numire a unui apropiat într-o funcţie importantă

Merkel, implicată într-un scandal legat de posibila numire a unui apropiat într-o funcţie importantă

Merkel, implicată într-un scandal legat de posibila numire a unui apropiat într-o funcţie importantă
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
05 Ian 2014   •   13:25
Numeroase voci au protestat sâmbătă, în Germania, faţă de o eventuală nominalizare a lui Ronald Pofalla, fostul şef al cancelariei Angelei Merkel, într-o funcţie de director al căilor ferate germane Deutsche Bahn, relatează AFP, conform Mediafax.
"Când o companie, deţinută de către statul federal, crează un post bine dotat în mod special pentru cineva care tocmai a părăsit Guvernul, este un lucru ciudat", a apreciat copreşedinta grupului parlamentar al Verzilor (opoziţie) Katrin Göring-Eckardt, citată de ediţia de duminică a săptămânalul german Der Spiegel.
Într-un interviu pentru ediţia de sâmbătă a cotidianului Die Welt, Peter Hauk, liderul grupului parlamentar al conservatorilor din cadrul Parlamentului landului Bade-Wurtemberg (sud-vest), a cerut ca Pofalla să renunţe la mandatul de deputat.
Potrivit Der Spiegel, o parte a Consiliului de Supraveghere al Deutsche Bahn se opune venirii lui Pofalla, un apropiat al lui Merkel care nu face parte din noul Guvern de coaliţie format la sfârşitul lui decembrie împreună cu social-democraţii, după alegerile legislative din septembrie.
Un membru al Consiliului, citat de revistă, a declarat că "scopul este, de fapt, de mult timp, reducerea numărului membrilor conducerii".
Mai multe publicaţii au anunţat, în ultimele zile, o posibilă nominalizare a lui Pofalla într-un post de director la Deutsche Bahn, însărcinat cu strategia pe termen lung a companiei, în strânsă legătură cu mediul politic.
Până în prezent nu a avut loc vreo confirmare oficială. Adjunctul purtătorului de cuvânt al Guvernului German Georg Streiter, întrebat în acest sens într-o conferinţă de presă, vineri, a declarat că, pentru moment, o asemenea decizie nu este necesară.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel scandal numire functie decizie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close