Antena 3 CNN Externe Merkel nu exclude ca Germania să extragă gaze de şist prin metoda fracturării hidraulice

Merkel nu exclude ca Germania să extragă gaze de şist prin metoda fracturării hidraulice

Merkel nu exclude ca Germania să extragă gaze de şist prin metoda fracturării hidraulice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    20 Feb 2013   •   22:10

Cancelarul german, Angela Merkel, nu a exclus, miercuri, folosirea de către Germania a tehnicii controversate de extracţie prin fracturare hidraulică pentru exploatarea rezervelor de gaze de şist, însă a cerut să fie demonstrată absenţa pericolelor în cazul acestei metode, informează Agerpres.

"Pentru mine, cel mai important este ca această tehnică să nu reprezinte niciun pericol pentru oameni sau mediu", a declarat Angela Merkel, pentru ziarul regional Straubinger Tagblatt.

"Cu această tehnică, noi rezerve de gaze ar putea fi, probabil, exploatate şi în Germania, însă noi trăim într-o ţară foarte dens populată, spre deosebire de o mare parte din teritoriul Statelor Unite", a subliniat ea.

"Acesta este motivul pentru care trebuie să analizăm cu atenţie dacă această tehnică poate fi folosită şi aici", a adăugat ea, făcând apel la dialog între reprezentanţii politici, companii şi cetăţeni cu privire la acest subiect.

Ministrul german al Mediului, Peter Altmaier a promis, la sfârşitul săptămânii trecute, o reglementare în acest sens înainte de alegerile legislative germane din septembrie.

Deşi această tehnică a permis Statelor Unite şi Canadei să exploateze rezerve importante de hidrocarburi în ultimii ani, metoda de fracturare hidraulică este foarte controversată în ceea ce priveşte consecinţele sale asupra mediului, în special asupra pânzei freatice.

În Franţa, această metodă este interzisă din 2011.



×
Subiecte în articol: Angela Merkel Germania Gaze de sist
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close