Antena 3 CNN Externe Merkel regretă decizia Ciprului şi aşteaptă noi propuneri din partea statului cipriot

Merkel regretă decizia Ciprului şi aşteaptă noi propuneri din partea statului cipriot

Merkel regretă decizia Ciprului şi aşteaptă noi propuneri din partea statului cipriot
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    20 Mar 2013   •   17:49

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat miercuri că regretă decizia Parlamentului cipriot de a respinge termenii unui acord de împrumut extern, dar va aştepta noi propuneri ale guvernului de la Nicosia către UE, FMI şi Banca Centrală Europeană .

"Regret votul Parlamentului. Dar, desigur, îl respectăm şi vom aştepta acum să vedem ce propuneri va face Cipru", a spus Merkel, scrie agenţia Reuters, citată de MarketWatch.
   
Parlamentul cipriot a respins, marţi seară, o taxă pe depozitele bancare prin care trebuia să obţină fonduri de 5,8 miliarde de euro.
   
Statele din zona euro au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, un ajutor de 10 miliarde de euro pentru Cipru, însă pentru a primi împrumuturile, statul cipriot trebuie să strângă suma de aproape 6 miliarde de euro prin taxe aplicate asupra depozitelor bancare.
   
O misiune a Comisiei Europene, FMI şi BCE se află în Cipru pentru discuţii privind controlul capitalului şi menţinerea băncilor închise până la sfârşitul acestei săptămâni, a afirmat pentru Bloomberg o sursă oficială europeană.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Cipru Comisia Europeana FMI bce
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close