Antena 3 CNN Externe Merkel şi Sarkozy discută duminică despre posibilele soluţii pentru criza din zona euro

Merkel şi Sarkozy discută duminică despre posibilele soluţii pentru criza din zona euro

Merkel şi Sarkozy discută duminică despre posibilele soluţii pentru criza din zona euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Oct 2011   •   14:16
Liderii Germaniei şi Franţei vor discuta duminică despre posibile soluţii pentru criza din zona euro care pune în pericol întreaga economie mondială, relatează Reuters.

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy vor vorbi despre Grecia, prevenirea extinderii crizei datoriilor în zona euro dar şi despre consolidarea băncilor.

Importanţa acestei reuniuni a fost sporită de riscul falimentului grupului franco-belgian Dexia, prima victimă a crizei, din cauza expunerii mari la datoriile ţărilor periferice din zona euro, în mod special la cele ale Greciei.

„Dexia va fi printre subiectele abordate dar principala temă va fi Grecia şi zona euro, băncile fiind doar o consecinţă a crizei”, a declarat o sursă oficială din Ministerul de Finanţe din Franţa.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat pentru o publicaţie din Germania că există un risc ridicat ca această criză să escaladeze şi să se extindă.

De altfel, liderii din Germania şi din Franţa sunt divizaţi în privinţa modalităţii de recapitalizare a băncilor europene.

Conform Irlandei, băncile europene ar putea avea nevpoe de peste 100 de miliarde de euro pentru a rezista crizei datoriilor suverante, în timp ce FMI estimează că necesarul se ridică la 200 de miliarde de euro.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close