Antena 3 CNN Externe Merkel, primită în uralele mulțimii în vizita ei de rămas-bun în Franța: ”Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru Europa”

Merkel, primită în uralele mulțimii în vizita ei de rămas-bun în Franța: ”Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru Europa”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a primit-o miercuri pe cancelara germană în exerciţiu Angela Merkel, venită în Franţa în cadrul ultimei sale vizite în această ţară în calitate de şefă a executivului german.

 Merkel, primită în uralele mulțimii în vizita ei de rămas-bun în Franța: ”Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru Europa”
Sursa foto: Twitter/France24_en
de Alexandra Ionescu    |    04 Noi 2021   •   12:47

Preşedintele francez Emmanuel Macron a primit-o miercuri pe Angela Merkel, venită în Franţa în cadrul ultimei sale vizite în această ţară în calitate de cancelar al Germaniei, prilej cu care șeful statului francez i-a acordat cancelarului federal Marea Cruce a Legiunii de Onoare franceze într-un “semn al prieteniei speciale dintre Germania și Franța”.

Președintele francez Emmanuel Macron l-a primit pe cancelar în centrul istoric al orașului Beaune, iar programul a inclus un tur al orașului vechi, un concert de pian și o vizită la ospiciul medieval “Hôtel-Dieu”. Orașul viticol Beaune este situat la aproximativ 40 de kilometri sud de Dijon, unde Macron şi mulţimi adunate pe străzi au întâmpinat-o pe Merkel.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a mulțumit cancelarului interimar al Germaniei, Angela Merkel, pentru că l-a învățat multe, precum și pentru tot ceea ce a făcut pentru Europa.

„Aș dori să-ți mulțumesc că m-ai învățat atât de multe... Îți mulțumesc, dragă Angela, pentru tot ce ai făcut pentru Europa noastră”, a spus Macron într-un discurs cu ocazia decernării Angelei Merkel a Marii Cruci a Legiunii de Onoare.

Președintele Franței a menționat că Merkel, în calitate de cancelar, a contribuit la păstrarea unității Europei, „în ciuda tuturor tulburărilor”.

Vădit emoționată la momentul decorării sale, Merkel a spus: “Merci” -, după care ea și liderul francez s-au îmbrățișat amical.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close