Antena 3 CNN Externe Merkel vrea să ajute Grecia. În ce condiţii acordă cancelarul german sprijin elenilor

Merkel vrea să ajute Grecia. În ce condiţii acordă cancelarul german sprijin elenilor

Merkel vrea să ajute Grecia. În ce condiţii acordă cancelarul german sprijin elenilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   21:56

Cancelarul german Angela Merkel a reiterat, sâmbătă, că vrea să ajute Grecia, însă atunci când va vedea progrese în domeniul reformelor economice, se arată într-o postare pe site-ul guvernului german, potrivit Agerpres.

La patru zile după o deplasare la Atena, unde şi-a exprimat sprijinul pentru programul de reforme al prim-ministrului Antonis Samaras, Merkel a evocat din nou progresele în curs de desfăşurare.

"Am impresia că pas cu pas nu există niciun progres vizibil, de multe ori mai lent decât ne-am aşteptat, dar ar trebui să dăm din nou o şansă Greciei", a declarat Merkel.

Trebuie ca "pe de o parte angajamente luate în comun să fie respectate, dar de cealaltă să ajutăm şi să sprijinim Grecia ca prieten şi partener", a adăugat cancelarul.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a provocat senzaţie joi cerând să i se acorde Greciei doi ani suplimentari pentru a-i lăsa timp să-şi îndeplinească obiectivele bugetare fixate de creditorii ei publici reuniţi în troica UE-BCE-FMI.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, a declarat sâmbătă că este posibil să se discute "ritmul" de reducere a datoriilor europene, dar nu şi "principiul" său, în timpul unei conferinţe de presă pe marginea reuniunii anuale a FMI la Tokio.



×
Subiecte în articol: Angela Merkel Germania Grecia ajutor
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close