Antena 3 CNN Externe Mesaj contra Rusiei lui Vladimir Putin, la un an de la începerea războiului: ”Navă rusească, du-te la naiba!”

Mesaj contra Rusiei lui Vladimir Putin, la un an de la începerea războiului: ”Navă rusească, du-te la naiba!”

Un politician leton și-a exprimat nemulțumirea legată de prezența în sală a unor reprezentanți ai Rusiei, vizați de sancțiunile occidentale, și s-a adresat acestora citâdu-i pe apărătorii Insulei Șerpilor din Ucraina.

Mesaj contra Rusiei lui Vladimir Putin, la un an de la începerea războiului: ”Navă rusească, du-te la naiba!”
Sursa foto: Twitter | Rihards Kols
de Ştefan Petrică    |    24 Feb 2023   •   23:17

Rihards Kols, membru al delegației letone și șef al Comisiei pentru afaceri externe din Saeima, parlamentul unicameral de la Riga, a spus că este o ruşine faptul că delegaţilor lui Vladimir Putin li s-a permis să participe la întâlnirea de la Viena.

Mai mult, în limba rusă, acesta le-a transmis colegilor ruși: ”Navă rusească, du-te la naiba!”, adică exact răspunsul unuia dintre ucrainenii de pe Insula Șerpilor înainte ca navele lui Putin să declanșeze atacul.

"Există un elefant în această încăpere, care se numește delegația Federației Ruse. Dacă aș fi un martor și cineva m-ar întreba: Cine este criminal de război?, ei bine, eu aș arăta spre băncile din spate din această încăpere.

Este pur și simplu o rușine. Este o rușine că această delegație se află aici, în special delegația care este formată din persoane sancționate care au votat pentru anexarea teritoriilor unei țări independente (…) acestea sunt principiile pe care această instituție a fost garantată să le protejeze și să le păzească! Iar noi stăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat!”, a spus Rihards Kols în limba engleză.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close