Antena 3 CNN Externe Mesajul Papei Francisc de Crăciun: Copiii care mor în războaie sunt ”mici Iisuși ai zilelor noastre” | ”Recoltă îngrozitoare” de civili nevinovați în Gaza

Mesajul Papei Francisc de Crăciun: Copiii care mor în războaie sunt ”mici Iisuși ai zilelor noastre” | ”Recoltă îngrozitoare” de civili nevinovați în Gaza

În discursul său ”Urbi et Orbi”, din ziua de Crăciun, Papa Francisc a vorbit despre civilii care mor nevinovați în Gaza, iar pe copiii uciși în războaie îi numește ”micii Iisuși ai zilelor noastre”.

Mesajul Papei Francisc de Crăciun: Copiii care mor în războaie sunt ”mici Iisuși ai zilelor noastre” | ”Recoltă îngrozitoare” de civili nevinovați în Gaza
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2023   •   22:57

”Câți nevinovați sunt măcelăriți în lumea noastră! În pântecele mamelor lor, în odiseele întreprinse în disperare și în căutarea speranței, în viețile tuturor acelor micuți a căror copilărie a fost devastată de război. Ei sunt micii Iisuși de astăzi”, a declarat Papa Francisc, de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru în fața miilor de oameni aflați în piață.

El a criticat și industria de armament, precizând că aceasta controlează ”sforile marionetelor războiului”.

„Fie ca pacea să vină în Israel și Palestina, unde războiul devastează viețile acestor popoare. Îi îmbrățișez pe toți, în special comunitățile creștine din Gaza și din întreaga Țară Sfântă”, a mai spus papa.

Totodată, Suveranul Pontif a mai spus că ”inima sa este îndurerată de victimele abominalului atac din 7 octombrie” și a cerut din nou eliberarea ostaticilor din mâinile teroriștilor Hamas.

”Pledez pentru încetarea operațiunilor militare, cu recolta lor îngrozitoare de victime civile nevinovate, și fac apel la o soluție la situația umanitară disperată printr-o deschidere pentru furnizarea de ajutor umanitar”, a mai declarat Papa Francisc.

Este al 11-lea Crăciun pe care papa îl sărbătorește de la instalarea sa în funcție. De-a lungul anilor, Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, cere încetarea conflictelor politice, sociale sau militare, în locuri precum Ucraina, Siria, Yemen, Liban, Armenia și Azerbaidjan, și a apărat drepturile migranților din întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc razboi Gaza
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close