Antena 3 CNN Externe Mesaj de Crăciun: Obama le cere americanilor să se unească pentru a "întoarce roata istoriei"

Mesaj de Crăciun: Obama le cere americanilor să se unească pentru a "întoarce roata istoriei"

Mesaj de Crăciun: Obama le cere americanilor să se unească pentru a "întoarce roata istoriei"
25 Dec 2008   •   01:05

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, şi-a îndemnat concetăţenii să se unească pentru a "întoarce roata istoriei" şi a depăşi împreună criza economică, în mesajul de Crăciun.
"Trebuie să facem toţi ceea ce putem pentru a-i ajuta pe ceilalţi, pentru a încerca să găsim idei noi şi pentru a începe un nou capital al măreţei noastre istorii", a spus Obama în mesajul radio şi video difuzat cu 27 de zile înainte de a prelua oficial funcţia de presedinte, transmite AFP.
"Acesta este spiritul care va ghida administraţia mea. Dacă americanii se unesc pentru a face să se întoarcă roata istoriei, ştiu că vom putea face în aşa fel încât oamenii să aibă din nou de lucru şi să ducă ţara în direcţia cea bună.
Acesta este modul prin care vom depăşi această perioadă de criză şi vom cunoaşte zile mai bune", arăta Obama. Acesta se află în vacanţă în Hawaii, locul său de baştină.
"În mijlocul binefacerilor credinţei şi familiei, ştim că milioane de americani nu au un loc de muncă. Mulţi alţii se luptă pentru a-şi plăti facturile sau pentru a putea să-şi păstreze casele. Pentru studenţi, dar şi pentru pensionari, viitorul pare nesigur", a spus Obama, referindu-se la criza economică pe care o traversează nu numai America, ci întreaga lume.
Preşedintele ales nu a uitat nici de militarii americani aflaţi în misiuni în străinătate, ce îşi vor petrece sărbătorile departe de familii.
"În oraşe mari şi mici ale Americii, există câte un loc gol la masa de Crăciun. În baze îndepărtate şi pe vasele de pe mare, militarii noştri, bărbaţi şi femei, pot doar să îşi imagineze feţele copiilor lor atunci când îşi deschid cadourile, acasă" . În final, el şi-a arătat optimsimul aprieciind că ?speranţa continuă să existe şi că naşterea unei păci noi este încă posibilă".
Antena3.ro

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close