Antena 3 CNN Externe Avertisment şocant al teroriștilor ISIS, filmat într-o ţară din Europa. „Suntem încă aici!”

Avertisment şocant al teroriștilor ISIS, filmat într-o ţară din Europa. „Suntem încă aici!”

Avertisment şocant al teroriștilor ISIS, filmat într-o ţară din Europa. „Suntem încă aici!”
de S.T.    |    03 Mar 2017   •   14:20

Autorităţile din oraşul belgian Antwerp au sporit numărul forţelor de poliţie detaşate în zona gării centrale din oraş, după ce în mediul online a apărut o înregistrare video în care o persoană neidentificată lansează ameninţări cu atacuri, relatează Politico, potrivit Agerpres.

În imaginile descoperite de un expert anti-terorism, un bărbat se filmează în timp ce se plimbă în apropiere de gara centrală din Antwerp şi care filmează detalii ale clădirii şi ale zonei înconjurătoare. Individul are scris pe o bucată de hârtie mesajul „Suntem încă aici”.

În fundal se aude o melodie despre care expertul care a descoperit înregistrarea spune că a mai fost folosită la ilustrarea unei înregistrări video în care apărea o ţintă atacată ulterior de Statul Islamic.

Profesorul de criminologie şi drept Ahmet Ayla, fost şef al forţelor antitero ale Poliţiei turce, este de părere că mesajul video este un avertisment că un atac asupra ţintei din imagini este iminent.

„La începutul filmării, arată unde se află. Spun că sunt acolo şi că vor ataca. Au mai fost situaţii în trecut în care au postat imagini video înainte de un atentat şi cred că este vorba despre o ameninţare plauzibilă”, a declarat expertul turc.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close