Antena 3 CNN Externe Mesaje în limba arabă descoperite pe avioane ale mai multor companii, pe aeroporturi din Franța

Mesaje în limba arabă descoperite pe avioane ale mai multor companii, pe aeroporturi din Franța

Mesaje în limba arabă descoperite pe avioane ale mai multor companii, pe aeroporturi din Franța
28 Noi 2015   •   18:19

Graffiti în limba arabă au descoperite pe patru avioane ale companiei britanice Easyjet și pe un avion al companiei spaniole Vueling pe aeroporturi franceze, printre care cel puțin un mesaj de "Allah Akbar", informează sâmbătă surse polițienești și aeroportuare citate de Agerpres.


Trei cazuri au fost descoperite pe aeroportul din Lyon și două cazuri la Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris, potrivit unei surse din poliție.

Una dintre ipotezele privilegiate de anchetatori este că mesajele au fost scrise înainte de sosirea acestor avioane pe platformele aeroportuare franceze. Totuși, descoperirea mesajelor ridică întrebări privind nivelul de securitate de pe aeroporturi, comentează AFP.

La Roissy a fost descoperit la 24 noiembrie mesajul "Allah Akbar" pe un aparat de zbor al Easyjet, sosit în ajun de la Budapesta, a afirmat o sursă aeroportuară. Înscrisul a fost șters înainte ca pasagerii să se îmbarce.

Compania britanică, care deservește 17 aeroporturi pe teritoriul francez, a recunoscut că "un mic număr" de graffiti în arabă au fost descoperite în Franța pe avioanele companiei "în ultimele două săptămâni". Aceasta nu a precizat care este conținutul mesajelor, care de altfel nu sunt toate în arabă.

"Echipa noastră de securitate este obișnuită să evalueze orice amenințare potențială" și aceste graffiti "nu au fost considerate o problemă de securitate nici de către noi, nici de autorități", adaugă compania într-un comunicat.

Conform unei surse apropiate dosarului, aceste graffiti "nu sunt un fenomen legat de atentate" și acest lucru s-ar întâmpla de mai multe luni și ar viza și avioanele altor companii.

×
Subiecte în articol: avioane mesaje
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close