Antena 3 CNN Externe Mesajul care a băgat spaima în americani. "Tragedia din Japonia s-ar putrea petrece şi în SUA. Două state vor dispărea de pe hartă"

Mesajul care a băgat spaima în americani. "Tragedia din Japonia s-ar putrea petrece şi în SUA. Două state vor dispărea de pe hartă"

Mesajul care a băgat spaima în americani. "Tragedia din Japonia s-ar putrea petrece şi în SUA. Două state vor dispărea de pe hartă"
de O.P.    |    17 Mai 2012   •   11:28

Cutremurul, urmat de un tsunami devastator, care a provocat o tragedie fără precedent în Japonia se poate repeta. Cel mai puternic stat din lume ar putea fi lovit de furia naturii.

Seismologii americani au ajuns la concluzia că presiunea care se acumulează în zona de contact dintre placa tectonică a Americii de Nord cu placa Oceanului Pacific va răbufni, iar dezastrul va fi colosal.

Zona de întâlnire dintre cele două plăci este în Alaska, motiv pentru care specialiştii studiază foarte atent tot ce se petrece în această zonă. Pentru că nu au mai avut loc cutremure în ultima perioadă în această zonă, geologii se tem că presiunea adunată va răbufni într-un seism de magnitudinea celui din Japonia.

Dacă se va întâmpla asta, cele mai afectate vor fi statele americani Hawaii şi California, iar specialiştii se tem că acestea vor fi complet sau aproape complet inundate.

Cel mai mare cutremur care a avut loc în această zonă s-a petrecut în 1964, cu o magnitudine de 9,2 pe scara Richter, fiind cel mai violent seism din istoria SUA, scrie Daily Mail.




×
Subiecte în articol: cutremure tsunami
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close