Antena 3 CNN Externe Mesajul de condamnare al lui Donald Trump, după violențele din Virginia

Mesajul de condamnare al lui Donald Trump, după violențele din Virginia

Mesajul de condamnare al lui Donald Trump, după violențele din Virginia
Sursa foto: Foto: Donald Trump/ Facebook
13 Aug 2017   •   18:35

 Preşedintele american Donald Trump a condamnat toate formele de "violenţă, bigotism şi ură", inclusiv cele comise de "naţionaliştii albi, KKK, neonazişti şi toate grupările extremiste", atunci când a vorbit sâmbătă despre violenţele din Charlottesville, statul Virginia, a precizat duminică Casa Albă, după ce miliardarul american a devenit ţinta criticilor pentru că nu a nominalizat toate aceste grupuri, informează Reuters. 

"Condamn toate formele de violenţă, bigotism şi ură şi desigur aceasta îi include pe naţionaliştii albi, KKK, neonaziştii şi toate grupările extremiste. El a făcut apel la unitate naţională şi le-a cerut tuturor americanilor să strângă rândurile", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe. 

Totodată, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, HR McMaster, a calificat atacul ucigaş de sâmbătă asupra protestatarilor din Charlottesville drept un act de "terorism", informează dpa. "De fiecare dată când este comis un atac împotriva oamenilor pentru a inspira frică avem de-a face cu terorismul", a declarat duminică HR McMaster într-un interviu acordat programului This Week al postului ABC. 

Şi primarul din Charlottesville a fost de aceeaşi părere. "Cred că este clar că a fost vorba de un atac terorist în care o maşină a fost folosită pe post de armă", a democratul Michael Signer postului NBC News. Signer l-a acuzat pe Trump că a suflat vânt în pupă acestor grupări rasiste cu discursurile sale agresive. "Uitaţi-vă la campania electorală pe care a condus-o", a declarat Signer. 

O femeie a fost ucisă şi 19 persoane au fost rănite când o maşină a intrat într-un grup de contraprotestatari la un miting al naţionaliştilor albi. Autorităţile l-au identificat pe şoferul maşinii în persoana lui James Alex Fields Jr, din Ohio. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mesaj Trump violente Virginia condamnare
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close