Antena 3 CNN Externe Mesajul din adâncuri care a străbătut moartea. Povestea impresionantă a orfanilor care au fost salvaţi de pe Titanic

Mesajul din adâncuri care a străbătut moartea. Povestea impresionantă a orfanilor care au fost salvaţi de pe Titanic

Mesajul din adâncuri care a străbătut moartea. Povestea impresionantă a orfanilor care au fost salvaţi de pe Titanic
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    26 Mar 2012   •   13:26

Urmează să se împlinească 100 de ani de când Titanicul a ajuns pe fundul Oceanului, îndurerând lumea cu tragica istorie a măreţului colos. Chiar şi acum, poveşti pline de emoţie şi viaţă ies la iveală, parcă venite din adâncuri.

Michael şi Edmond Navratil sunt doi fraţi care au scăpat de moarte, fiind urcaţi pe una din bărcile de salvare. Deşi aveau numai 2, respectiv 4 ani la vremea aceea, tatăl lor a reuşit să le salveze viaţa, cu preţul vieţii sale.

Michael îşi aminteşte ultimele cuvinte ale tatălui său înainte de a le da drumul pe barca de salvare:" Să îi spui mamei tale, atunci când o vei revedea că încă o iubesc şi că am crezut că vom trăi fericiţi în Noua Lume".

Cei doi copii erau de origine franceză, şi nu cunoşteau limba engleză - singura pe care autorităţile o vorbeau - aşadar au fost ţinuţi temporar de autorităţi în New York până au fost puşi din nou în mâna mamei lor.

Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit cu un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare. 1517 persoane din 2223 - câte erau pe vas - au murit în una din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.




×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close