Antena 3 CNN Externe Mesajul dur al fiului jurnalistei asasinate pentru dezvăluirile sale. ”E moartă din cauza incompetenței voastre”

Mesajul dur al fiului jurnalistei asasinate pentru dezvăluirile sale. ”E moartă din cauza incompetenței voastre”

Mesajul dur al fiului jurnalistei asasinate pentru dezvăluirile sale. ”E moartă din cauza incompetenței voastre”
17 Oct 2017   •   11:31

Fiul lui Daphne Caruana Galizia, jurnalista malteză asasinată luni, a postat pe rețelele de socializare un mesaj extrem de dur la adresa autorităților, pe care le acuză de moartea mamei sale.

”Mama mea a fost asasinată pentru că a stat între litera legii și cei care încercau să o încalce, ca mulți dintre jurnaliștii puternici. Dar a fost o țintă pentru că a fost singura care a făcut asta. Asta se întâmplă când instituțiile statului sunt anihilate: ultimul care rămâne în picioare este de obicei un jurnalist. Iar asta face să fie primul care moare.

Nu am să uit niciodată, alergând în jurul infernului de pe câmp, încercând să găsesc o modalitate să deschid portiera, claxonul încă sunând, țipând la doi polițiști care veniseră cu un singur extinctor. Se uitau la mine. ”Ne pare rău, nu avem ce face” a spus unul dintre ei. Mă uitam în jos și erau bucăți din mama peste tot. Am realizat că aveau dreptate. Nu era nicio speranță. ”Cine e în mașină?” m-au întrebat. ”Mama mea e în mașină. E moartă. E moartă din cauza incompetenței voastre.” Da, incompetența și neglijența care au rezultat în neputința de a preveni așa ceva” scrie pe Facebook, printre altele, Matthew Caruana Galizia, care îi acuză de complicitate inclusiv pe comisarii de poliție și Procurorul General.

Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigații din Malta, aflată la originea unor acuzații de corupție care au provocat alegeri anticipate în țara sa în luna iunie, a fost ucisă luni în explozia unei bombe care fusese plasată sub mașina ei.

×
Subiecte în articol: jurnalist asasinat Malta ucis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close