Antena 3 CNN Externe Mesajul DUR rostit de Papa Francisc în urmă cu puţin timp. "E un fenomen în continuă creştere!"

Mesajul DUR rostit de Papa Francisc în urmă cu puţin timp. "E un fenomen în continuă creştere!"

Mesajul DUR rostit de Papa Francisc în urmă cu puţin timp. "E un fenomen în continuă creştere!"
de O.P.    |    13 Iun 2013   •   07:57

Papa Francisc a lansat miercuri un "apel împotriva exploatării copiilor prin munca domestică", un "fenomen regretabil, în continuă creştere", îndeosebi în ţările sărace şi care afectează mai ales fetele.

"Există milioane de minori, majoritatea fete, care cad victime acestei forme ascunse de exploatare, care include adesea şi abuzuri sexuale, rele tratamente sau discriminare", a declarat Papa, în încheierea audierii sale generale săptămânale, în faţa a 60.000 de persoane adunate în Piaţa Sfântul Petru.

Papa argentinian, care s-a exprimat cu ocazia Zilei Mondiale privind munca minorilor, şi-a exprimat "dorinţa aprinsă ca întreaga comunitate internaţională să poată lua măsuri mai eficiente pentru a combate această veritabilă problemă".

"Este o adevărată sclavie!", a exclamat el. "Toţi copiii ar trebui să poată să se joace, să studieze să se roage şi să se dezvolte în propriile familii, într-un mediu armonios, de dragoste şi linişte: este dreptul lor şi este datoria noastră", a afirmat el cu hotărâre, subliniind că "o copilărie liniştită le permite copiilor să privească cu încredere viaţa şi viitorul". "Vai de cei care sufocă în ei elanul plin de bucurie al speranţei", a avertizat el.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close