Antena 3 CNN Externe Mesajul emoţionant al Papei Francisc la prima sa slujbă de Crăciun. Zeci de mii de pelerini, uimiţi de cuvântarea suveranului pontif

Mesajul emoţionant al Papei Francisc la prima sa slujbă de Crăciun. Zeci de mii de pelerini, uimiţi de cuvântarea suveranului pontif

Mesajul emoţionant al Papei Francisc la prima sa slujbă de Crăciun. Zeci de mii de pelerini, uimiţi de cuvântarea suveranului pontif
de O.P.    |    25 Dec 2013   •   09:12

Zeci de mii de pelerini au călătorit în punctele fierbinţi ale creştinătăţii, Vatican, respectiv Betleem, pentru a asculta slujba de Crăciun. Papa Francisc a oficiat prima slubă de Crăciun din mandatul său pontifical şi i-a îndemnat pe credincioşi să celebreze Crăciunul într-un mod mai tăcut, pentru a putea auzi vocea dragostei.

Trompetele au răsunat în basilica Sfântul Petru din Vatican în deschiderea corului capelei sixtine. Acesta a intonat "Gloria", rugăciunea ce conţine cuvintele pe care îngerii le-au rostit în noaptea când s-a născut Iisus.

La prima slujbă din mandatul său pontifical, Papa Francisc a fost însoţit de peste trei sute de cardinali, episcopi şi preoţi, care au mers în urma sa în timpul ritualului ceremonial. Bazilica a fost neîncăpătoare pentru cei peste zece mii de enoriaşi care au vrut să vadă slujba. Cu acest prilej, Sfântul Părinte a vorbit despre liberul arbitru, umilinţă şi iertare. În viziunea suveranului, omul poate alege să păşească în întuneric sau să iasă în lumină.

Aşa cum cere tradiţia, finalul ceremoniei a fost marcat de "Adeste fideles".

Vestea Naşterii Domnului a fost sărbătorită şi în Betleem, unde mii de enoriaşi şi pelerini s-au înghesuit în Biserica Nativităţii pentru a asculta slujba oficiată de patriarhul latin al Ierusalimului.

La ceremonie au fost prezenţi mai mulţi oficiali, printre care şi preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, dar şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Ceremoniile vor continua şi astăzi, în prima zi de Crăciun.

×
Subiecte în articol: Vatican Papa Francisc
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close