Antena 3 CNN Externe Mesajul lui Hollande pentru Angela Merkel: Seriozitatea bugetară da, austeritatea pe viaţă, nu

Mesajul lui Hollande pentru Angela Merkel: Seriozitatea bugetară da, austeritatea pe viaţă, nu

Mesajul lui Hollande pentru Angela Merkel: Seriozitatea bugetară da, austeritatea pe viaţă, nu
Sursa foto: Foto: lejdd.fr
25 Apr 2012   •   07:24

Candidatul socialist la preşedinţia franceză, Francois Hollande, a declarat, marţi, referitor la politica fiscală susţinută în Europa de către cancelarul german Angela Merkel că el este interesat de seriozitate bugetară şi nu de austeritate pe viaţă, informează AFP.
   
Întrebat la postul TFI despre Angela Merkel care îl susţine pe adversarul său Nicolas Sarkozy, acesta a răspuns: "Ea şi-a făcut alegerea. Ea conduce Europa împreună cu Nicolas Sarkozy. Vom vedea rezultatele!".
   
"Dacă voi fi ales preşedinte al Republicii, va avea loc o schimbare în construcţia europeană", a promis acesta.
   
"Aceasta va reprezenta sfârşitul liberului schimb, al concurenţei fără limite, acesta va fi sfârşitul austerităţii - eu sunt pentru seriozitatea bugetară, eu sunt pentru restabilirea conturilor publice", a spus candidatul socialist.
   
"Seriozitatea bugetară da, austeritatea pe viaţă, nu". a declarat acesta.

Reafirmând că va renegocia tratatul european privind disciplina bugetară, Francois Hollande a declarat: "Merkel ştie acest lucru şi dacă francezii îmi vor acorda responsabilitatea, prima mea deplasare va fi pentru a confirma votul francezilor" .
   
Francois Hollande a obţinut 28,63 la sută în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze de duminică în faţa preşedintelui Nicolas Sarkozy (27,18 la sută).
   
Hollande ar căştiga alegerile prezidenţiale din Franţa cu 54 la sută în al doilea tur, faţă de 46 la sută din voturi pentru Nicolas Sarkozy, conform unei anchete a Institutului de sondaje OpinionWay publicată marţi.
   

×
Subiecte în articol: francois hollande Nicolas Sarkozy
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close