Antena 3 CNN Externe Mesajul NEAŞTEPTAT transmis de papa Francisc de la Vatican. "Vor fi SUSPENDATE toate angajările"

Mesajul NEAŞTEPTAT transmis de papa Francisc de la Vatican. "Vor fi SUSPENDATE toate angajările"

Mesajul NEAŞTEPTAT transmis de papa Francisc de la Vatican. "Vor fi SUSPENDATE toate angajările"
de O.P.    |    21 Feb 2014   •   06:23

Din rațiuni de economie, Vaticanul a decis să suspende angajările și orele suplimentare pentru angajații deja existenței, din partea cărora Papa Francisc se așteaptă însă la un efort sporit, relatează joi France Presse, citând agenția I.Media.

Secretariatul de Stat (guvernul central al Sfântului Scaun) le-a trimis o scrisoarea responsabililor a circa douăzeci de congregații și consilii pontificale, cerându-le mai ales să suspende angajările și orele suplimentare pentru angajați.

Pe lângă economiile ce vor fi astfel realizate, este vorba și despre înghețarea schemei de personal a Vaticanului în așteptarea unor modificări importante, în special prin reformarea dicasterelor (ministere), a precizat agenția specializată pe informații legate de Vatican.

Conform unor informații publicate de cotidianul Il Messaggero, și confirmate de I.Media, o scrisoare circulară, semnată de secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, le-a cerut responsabililor administrațiilor pontificale să blocheze angajările, să nu mai efectueze reînnoiri de contracte și să nu mai permită efectuarea de ore suplimentare sau serviciul duminical.

×
Subiecte în articol: Vatican
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close