Antena 3 Externe Mesajul șocant transmis de un lider european: Anul 2017 va fi un an al revoltelor!

Mesajul șocant transmis de un lider european: Anul 2017 va fi un an al revoltelor!

de G.S.    |    15 Dec 2016   •   17:01
Mesajul șocant transmis de un lider european: Anul 2017 va fi un an al revoltelor!

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că anul 2017 se va caracteriza printr-o ''rebeliune'' a claselor de mijloc şi a ţărilor care ''sunt legate prin corectitudine politică'', relatează agenţia MTI.

Orban se aşteaptă la ''o revoltă intelectuală împotriva izolării şi stigmatizării'' odată cu apropierea alegerilor din Germania, Olanda şi Franţa. El a mai spus că, tocmai din cauza ''revoltei clasei de mijloc'', ''clanul Clinton'' a pierdut alegerile prezidenţiale din SUA şi a insistat că motive similare se află şi în spatele Brexit-ului. În Franţa, ''cei neglijaţi şi vulnerabili caută o cale de ieşire, iar neputinţa lor se va traduce în voturi politice'', a spus premierul ungar, într-un interviu difuzat joi de portalul de ştiri 888.hu.

Referitor la Uniunea Europeană, Orban a afirmat că poziţii înalte sunt ocupate de către ''forţe globalist-liberale reprezentând statu-quo-ul'', care caută să înfiinţeze Statele Unite ale Europei. ''Europenii creştini, naţionalişti, nu vor avea un cuvânt de spus '', este de părere Orban, adăugând că tendinţele globale nu sunt în favoarea ideii ca ''Bruxellesul să dicteze tonul statelor''. El a promis că ''nu-i va permite Bruxellesului să dicteze preţurile la energie ori să-i interzică Ungariei tăieri în domeniul utilităţilor publice''.

Liderii europeni nu vor realiza că guvernele care ''merg împotriva voinţei poporului sunt doborâte unul după altul''. ''Nu guvernul ungar este cel care se revoltă, ci poporul, iar guvernul reprezintă ceea ce doreşte poporul'', a declarat Orban, adăugând: ''Aceasta este în genele noastre. Suntem o naţie de luptători pentru libertate''. Din acest moment va prevala o politică ''mai aparte", cu ''personaje de succes'', precum politicieni de la partidul său Fidesz sau preşedintele american ales Donald Trump, a mai subliniat el.

În legătură cu SUA, Orban a afirmat că relaţiile şi cooperarea cu poporul american şi oameni de afaceri din SUA au fost bune, dar că ''unii politicieni americani'' au fost ''în război în mod intransigent'' faţă de Ungaria şi regiunea central-europeană, deoarece ei credeau că liderii locali ''vor acţiona ca nişte yesmeni şi vor accepta toate condiţiile lor''. "Acei americani" căutau să-şi pună în practică ''planul de acţiune viclean'' prin intermediul unor grupuri civile, fundaţii şi instituţii media finanţate de către George Soros, a insistat Orban.

Răspunzând unei întrebări referitoare la corupţie, premierul ungar a afirmat că lupta împotriva mitei ''nu va lipsi niciodată de pe agendă'', dar a avertizat că acuzarea cuiva fără dovezi reprezintă o calomnie, care este ''o infracţiune la fel de gravă precum corupţia''.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close