Antena 3 CNN Externe Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin către sportivii homosexuali care vor participa la JO de la Soci

Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin către sportivii homosexuali care vor participa la JO de la Soci

Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin către sportivii homosexuali care vor participa la JO de la Soci
Sursa foto: Foto: i2.cdn.turner.com
28 Oct 2013   •   20:02

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, luni, că toţi sportivii se vor simţi bine la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, "indiferent de orientarea sexuală", informează AFP.
   
"Vom face totul pentru ca sportivii, spectatorii şi vizitatorii să se simtă bine la Jocurile Olimpice de la Soci, indiferent de naţionalitate, apartenenţă etnică sau orientare sexuală", a spus Putin la televiziunea rusă.
   
Mai multe organizaţii neguvernamentale şi activişti pentru apărarea drepturilor homosexualilor au cerut ca Rusia să fie privată de Jocurile Olimpice din 2014, în semn de protest împotriva unei legi ''antigay''. Putin a promulgat în iunie o lege controversată, prin care este pedepsit orice act de ''propagandă'' homosexuală în faţa minorilor, un text considerat drept discriminatoriu de către apărătorii drepturilor omului.
   
La mijlocul lunii octombrie, 15 sportivi nord-americani şi europeni, printre care şi fostul tenisman Andy Roddick, i-au cerut noului preşedinte al CIO, Thomas Bach, să ia poziţie faţă de aceste măsuri.
   
Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se vor disputa în 2014, în perioada 7-23 februarie.
   

×
Subiecte în articol: Soci Vladimir Putin Rusia sport
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close