Antena 3 CNN Externe Meserii vechi, plătite mai bine decât cele actuale | Cinci joburi la care poți câștiga peste 5.000 de euro

Meserii vechi, plătite mai bine decât cele actuale | Cinci joburi la care poți câștiga peste 5.000 de euro

Există joburi pe care tinerii le evită, crezând că nu se poate câștiga bine din ele. Deși întotdeauna va fi nevoie de o croitoreasă sau un brutar, aceste meserii sunt ocolite de noua generaţie, în ciuda faptului că le pot aduce sume frumoase în portofel.

Meserii vechi, plătite mai bine decât cele actuale | Cinci joburi la care poți câștiga peste 5.000 de euro
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   08:00

Meseria de croitoreasă a fost cândva un vis pentru multe fetițe. Mulți croitori au devenit apoi stiliști, punând bazele unor afaceri care le-a adus câștiguri importante. Cu toate acestea, această profesie veche părea să fi fost complet lăsată deoparte. Criza economică însă a readus-o la modă. Tinerii realizează că meseria de croitor poate aduce foarte multe venituri și  acum se gândesc din nou la acest job.

În timpul uceniciei salariul este în jur de 1.200 de euro pe lună. Cu experiență, această cifră crește, iar când vine specializarea, câștigurile devin interesante. Cei care se specializează în confecţionarea hainelor au un salariu de bază de 1.500 de euro dar odată ce te faci cunoscut şi dobândeşti o anumită abilitate, salariul ar putea ajunge la 5.000 de euro. 

Meserii vechi, plătite mai bine decât cele noi 

Din domeniile care sunt subevaluate, face parte și bucătăria. De exemplu, foarte mulți tinerii spun că vor să fie bucătari pentru că își imaginează viața bucătarilor așa cum îi vedem la televizor. Apoi își dau seama că este o muncă obositoare și necesită mult sacrificiu. Totuși, când vine vorba de salariu, media este de 1.850 de euro pe lună, scrie proiezionidiborsa.it.

Citește și: Bacșișul trecut pe bon la un restaurant din Cluj, fără acordul clientului | Peripeția unui bărbat care a primit o notă mai mare decât trebuia

O meserie care necesită sacrificii pentru că trebuie să te trezești devreme dar care îți permite să ai un salariu decent și să devii rapid independent este brutarul. Câștigurile sunt de 1.200 de euro pe lună când începi, dar poți ajunge la 2.000 de euro odată ce ai dobândit experiența potrivită.

Lăcătușul are și un salariu de 1.200 de euro pe lună inițial dar ajunge la 4.000 de euro pe lună. De la același salariu pornește și un șofer de camion, dar poate ajunge la 3.000 de euro pe lună odată ce a dobândit experiența potrivită.

 

×
Subiecte în articol: meserii salariu mare Italia
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close