Antena 3 CNN Externe Messi sărbătorește meciul 1.000 al carierei cu gol și calificare în sferturile Cupei Mondiale

Messi sărbătorește meciul 1.000 al carierei cu gol și calificare în sferturile Cupei Mondiale

Argentina este cea de a doua echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după ce a învins Australia cu 2-1. A fost cel de al 1.000-lea meci oficial al starului argentinian Lionel Messi. Acesta a marcat golul de 1-0, cel cu numărul 789 din cariera sa.

Messi sărbătorește meciul 1.000 al carierei cu gol și calificare în sferturile Cupei Mondiale
Sursa foto: Facebook Leo Messi
de Claudia Popovici    |    03 Dec 2022   •   23:26

Sudamericanii au jucat cu răbdare, având posesie de peste 60 la sută în prima parte a meciului, însă fără să pună în pericol poarta „cangurilor”.

În ciuda ușoarei dominații teritoriale, prima fază cu adevărat periculoasă le-a aparținut fotbaliștilor de la antipozi.

După o centrare din corner, Harry Souttar a trimis puternic mingea, cu capul, spre spațiul porții lui Martinez, învins, dar salvat de un fundaș, care a respins balonul ce se îndrepta spre gol.

Argentinienii au deschis scorul prin Lionel Messi, în minutul 35, după o fază ușor confuză în careu, de unde căpitanul albicelestii a șutat plasat, la colțul lung, pentru 1-0.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La 5 minute după revenirea de la vestiare, Leo Messi a avut o nouă șansă de gol, șutul său fiind însă prea slab și pe direcția portarului.

La o fază ce nu prevestea nimic periculos, portarul Mathew Ryan face o eroare gravă, Julian Alvarez deposedându-l în fața careului mic și marcând ușor pentru 2-0 (min. 57).

Motivat de scor, în minutul 65, Leo Messi face o incursiune solitară până în fața careului, pasează, mingea îi revine la 10-12 metri de poartă, însă este deposedat în ultimă instanță, când se pregătea să șuteze.

Peste un minut, căpitanul Argentinei reușește de data aceasta șutul, dar nu prinde cadrul porții.

Australienii relansează meciul în minutul 77, când după o cursă până în careu, Hrustici șutează iar balonul este deviat nefericit în porta lui Martinez, de Enzo Fernandez (2-1).

„Cangurii” prind curaj și ajung mai des în zona careului sudamerican, Aziz Behich fiind blocat în extremis, în minutul 81, cornerul obținut neaducând pericol la poarta argentinienilor.

Odată cu încheierea celor 90 de minute regulamentare, Messi se apropie impetuos de careul advers și îl angajează în două rânduri, din faze aproape trase la indigo, pe Lautaro Martinez, care irosește neglijent ambele ocazii clare de gol.

Messi ia apoi atacul pe cont propriu, dar nici șutul său nu prinde cadrul porții.

În al patrulea minut suplimentare de joc, argentinienii fac o fază spectacol în careul advers, după mai multe șuturi blocate, Lautaro Martinez fiind ultimul a cărui execuție a fost respinsă cu piciorul de Mathew Ryan.

Ultima fază a meciului putea duce confruntarea în prelungiri, șutul lui Garang Kuol fiind blocat incredibil de portarul argentinian Emiliano Martinez.

Argentina devine astfel cea de a doua echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Messi și Compania urmând să joace împotriva Olandei, pe 9 decembrie, de la ora 21.00.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close