Antena 3 CNN Externe METEO. O furtună a omorât 15 persoane

METEO. O furtună a omorât 15 persoane

METEO. O furtună a omorât 15 persoane
16 Apr 2018   •   15:33

METEO. Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza rafalelor puternice de vânt urmate de furtună cu grindină şi ploi torenţiale, care au afectat miercuri noaptea statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, au indicat autorităţile joi, citate de agenţia Xinhua.

Rafalele de vânt, cu o viteză de peste 130 de kilometri pe oră, au măturat în noaptea de miercuri spre joi regiunea Braj din vestul statului.

METEO. Potrivit autorităţilor, decesele au fost cauzate de grindina care a căzut în regiunea Braj, în vestul oraşului Lucknow, capitala Uttar Pradesh.

''Opt decese au fost înregistrate în Agra, patru în Mathura şi două în Firozabad din regiunea Braj'', a declarat un oficial.

Vântul puternic a produs pagube şi în zona complexului Taj Mahal, un monument din epoca Imperiului Mogul considerat una dintre cele ''Şapte minuni ale lumii moderne''. Mai mulţi piloni, de la poarta principală şi din zonele sudice de acces, au fost doborâţi de rafale.

METEO. ''Pilonul de metal de douăsprezece picioare de la poarta principală a căzut la puţin timp după miezul nopţii. De asemenea, un alt pilon a căzut din celelalte laterale. În afară de acestea, o vază şi o porţiune de zid au fost deteriorate'', a precizat un reprezentant al Societăţii de Arheologie din India (ASI).

''Va fi efectuată evaluarea pagubelor şi în funcţie de aceasta vor fi luate măsuri pentru restaurare'', a adăugat el.

METEO. Taj Mahal este inclus în patrimoniul mondial UNESCO

×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close