Antena 3 CNN Externe Meteorologii au anunţat: "Revenirea la normal va fi întârziată de un nou val de NINSORI şi ploi îngheţate"

Meteorologii au anunţat: "Revenirea la normal va fi întârziată de un nou val de NINSORI şi ploi îngheţate"

Meteorologii au anunţat: "Revenirea la normal va fi întârziată de un nou val de NINSORI şi ploi îngheţate"
de O.P.    |    14 Feb 2014   •   06:23

Marile oraşe din nord-estul Statelor Unite, între care New York şi Washington, sunt din nou paralizate de ger şi ninsoare. O puternică furtună cu zăpadă a ajuns pe coasta Atlanticului după ce i-a adus la disperare pe locuitorii din sudul ţării, mai puţin obişnuiţi cu ierni atât de aspre. Cel puţin 20 de oameni au murit în accidente provocate de starea vremii.

Locuitorii din nord-estul Statelor Unite suferă din nou de pe urma vitregiilor iernii. La Baltimore, stratul de zăpadă atinge 37 de centimetri iar la Washington, aproape 30. Şcolile şi birourile au fost închise iar pe străzi au ieşit doar câţiva oameni mai curajoşi, hotărâţi să se bucure de zăpadă.

La New York, primarul recent ales este criticat pentru că nu a suspendat cursurile şcolilor, ca în oraşele vecine. El spune, însă, că oraşul este în stare să înfrunte şi noua furtună, a şasea din această iarnă. Localnicii par să-i dea dreptate şi sfidează viscolul şi ninsoarea.

Tot la New York, o femeie însărcinată a fost accidentată mortal de un mic tractor cu plug. Medicii nu i-au putut salva viaţa dar au adus pe lume, cu succes, copilul.

Transporturile suferă cel mai mult de pe urma ninsorii. Peste 6.500 de curse aeriene au fost anulate iar aeroportul naţional din Washington a fost complet închis. Pentru zeci de mii de călători, vacanţa de Sfântul Valentin s-a prefăcut în coşmar.

În oraşe, oamenii au muncit din greu pentru a-şi deschide drum prin troiene.

În sudul Statelor Unite, pe unde furtuna a trecut în ultimele zile, sute de mii de familii sunt, încă, lipsite de energie electrică. Revenirea la normal ar putea fi întârziată de un nou val de ninsori şi ploi îngheţate, anunţat de meteorologi.

×
Subiecte în articol: viscol
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close